Filo tešlos ritinėliai su šerniena ir daržovėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 1 vnt
  • Šerniena 150 g
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Rauginti agurkai 1 vnt
  • Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Persimonai 1 vnt

Eiga

  1. Šernieną, svogūną ir agurkus smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, sudėti morkas. Kai morkos šiek tiek apkeps, sudėti svogūnus. Apkepti, kol svogūnai suminkštės. Sudėti šernieną, agurkus, pomidorų padažą, jei reikia, įberti prieskonių. Viską trumpai pakepinti. Gautą įdarą atvėsinti.
  2. Du - tris filo tešlos lakštus sudėti vieną ant kito, kiekvieną lakštą sutepant tirpintu sviestu. Uždėti paruoštą įdarą, susukti vyniotinį, kurį sutepti tirpintu sviestu. Vyniotinį supjaustyti nedideliais ritinėliais, neįpjaunant iki galo.
  3. Vyniotinį kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol vyniotinio viršus gražiai paruduos.
  4. Iškepusį vyniotinį atvėsinti, supjaustyti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!