Ferrero rocher saldainiai sveikuoliams

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Garsieji Ferrero rocher saldainiai be cukraus - patiks ir veganams. Labai labai skanūs! 

Ingredientai

  • Datulės 200 g
  • Malti lazdyno riešutai 150 g
  • Smulkinti lazdyno riešutai 2 sauja (-os)
  • Kakava 4 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Lazdyno riešutai 15 vnt
  • Kokosų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Iš datulių išimame kauliukus ir sutriname jas iki vientisos masės. Sumaišome su maltais lazdyno riešutais, 2 v. šaukštais kakavos ir įdedame šiek tiek druskos.
  2. Suformuojame mažus rutuliukus ir į kiekvieno vidų įdedame po vieną lazdyno riešutą.
  3. Apvoliojame suformuotus rutuliukus smulkintuose riešutuose (1 saujoje) ir greitai slepiame į šaldymo kamerą, kad sustingtų (valandai).
  4. Pasiruošiame šokoladą: 2 likusius valgomuosius šaukštus kakavos, medų ir ištirpintą kokosų aliejų gerai išmaišome.
  5. Ištraukiame saldainius iš šaldiklio, pamerkiame į paruoštą šokoladą ir dedame vėl atgal, kad sustingtų.
  6. Skanaus:)
  7. P.S. Jeigu iš karto visų nesuskanausite, laikykite šaldiklyje.

Panašūs receptai