Džiovintų vaisių kompotas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Džiovintų vaisių kompotas.
Ingredientai
- Džiovinti vaisiai 300 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Cinamonas Pagal skonį
- Gvazdikėliai 3 vnt
Eiga
- Džiovintus vaisius perrinkti, nuplauti ir kiekvieną jų atskirai išvirti pasaldintame vandenyje - pirmiausiai virti šviesius vaisius (obuolius, kriaušes, razinas), po to – tamsius – vyšnias, slyvas.
- Išvirusius išgriebti. Taip virti vaisiai kompote išlaikys savo formą ir spalvą. Išvirus paskutinius vaisius ir juos išgriebus, į skystį sudėti prieskonius. Juos pavirti 3- 5 min. ir nukošti.
- Skystį užpilti ant išvirtų vaisių.
- Į stalą džiovintų vaisių kompotą pateikti atvėsintą, kompoto indeliuose.