Džiovintų vaisių kompotas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Džiovintų vaisių kompotas.

Ingredientai

  • Džiovinti vaisiai 300 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Gvazdikėliai 3 vnt

Eiga

  1. Džiovintus vaisius perrinkti, nuplauti ir kiekvieną jų atskirai išvirti pasaldintame vandenyje - pirmiausiai virti šviesius vaisius (obuolius, kriaušes, razinas), po to – tamsius – vyšnias, slyvas.
  2. Išvirusius išgriebti. Taip virti vaisiai kompote išlaikys savo formą ir spalvą. Išvirus paskutinius vaisius ir juos išgriebus, į skystį sudėti prieskonius. Juos pavirti 3- 5 min. ir nukošti.
  3. Skystį užpilti ant išvirtų vaisių.
  4. Į stalą džiovintų vaisių kompotą pateikti atvėsintą, kompoto indeliuose.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!