Džiovintos kriaušės

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Džiovintos kriaušės.

Ingredientai

  • Kriaušės Pagal skonį

Eiga

  1. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite viduriukus su sėklytėmis.
  2. Pasiruoškite parūgštintą vandenį, į kurį dėkite supjaustytas kriaušes, kad jos neparuduotų, kol pjaustysite kitas. 1 litras vandens + 1,5 šaukšto acto arba citrinų sulčių. Kriaušes supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, kaip jums labiau patinka ir dėkite į paruoštą vandens mišinį. Svarbiausia, kad vaisiai nebūtų labai stori - apie 0,3 cm.
  3. Supjaustytas kriaušes sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite vaisius, kad nesiliestų vienas prie kito.
  4. Juos džiovinkite nustatę žemiausią orkaitės temperatūrą, taip pat praverkite dureles, užkišdami medinį šaukštą. Džiovinkite apie 6-10 val.
  5. Būdas, kuriuo galite patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę. Džiovintus vaisius sudėkite į stiklainį, bet užpildykite tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukite. Kelis kartus per dieną supurtykite vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada jūsų vaisiai yra pilnai išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dėkite juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
  6. Džiovintus vaisius galite laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
  7. Jeigu norite savo vaisius džiovinti trumpiau - tada juos laikykite šaldiklyje, kad neatsirastų pelėsio.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!