Džiovintos kriaušės
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Džiovintos kriaušės.
Ingredientai
- Kriaušės Pagal skonį
Eiga
- Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite viduriukus su sėklytėmis.
- Pasiruoškite parūgštintą vandenį, į kurį dėkite supjaustytas kriaušes, kad jos neparuduotų, kol pjaustysite kitas. 1 litras vandens + 1,5 šaukšto acto arba citrinų sulčių. Kriaušes supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, kaip jums labiau patinka ir dėkite į paruoštą vandens mišinį. Svarbiausia, kad vaisiai nebūtų labai stori - apie 0,3 cm.
- Supjaustytas kriaušes sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite vaisius, kad nesiliestų vienas prie kito.
- Juos džiovinkite nustatę žemiausią orkaitės temperatūrą, taip pat praverkite dureles, užkišdami medinį šaukštą. Džiovinkite apie 6-10 val.
- Būdas, kuriuo galite patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę. Džiovintus vaisius sudėkite į stiklainį, bet užpildykite tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukite. Kelis kartus per dieną supurtykite vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada jūsų vaisiai yra pilnai išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dėkite juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
- Džiovintus vaisius galite laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
- Jeigu norite savo vaisius džiovinti trumpiau - tada juos laikykite šaldiklyje, kad neatsirastų pelėsio.