Džiovinti obuoliai

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 9, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Rudens gėrybių - obuolių - ruošimas žiemai.
Ingredientai
- Obuoliai 1 kg
Eiga
- Obuolius nuplauname, nulupame ir išpjauname viduriukus su sėklytėmis. Jeigu neturime daug laiko, galime obuolius palikti su odele, tačiau džiovinimo metu ji liks standi ir kieta.
- Pasiruošiame parūgštintą vandenį, į kurį dėsime supjaustytus obuolius, kad jie neparuduotų, kol pjaustysime kitus, - 1 litras vandens + 1,5 šaukšto acto arba citrinų sulčių. Obuolius supjaustome griežinėliais ir dedame į paruoštą vandens mišinį.
- Supjaustytus obuolius sudedame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir sudedame obuolius, kad nesiliestų vienas prie kito.
- Džioviname nustatę žemiausią orkaitės temperatūrą. Praveriame dureles, užkišdami medinį šaukštą. Džioviname apie 6-10 val. Atvėsę obuoliai turi būti traškūs ir neturėti drėgmės.
- Būdas, kuriuo galime patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę: džiovintus vaisius sudedame į stiklainį, bet užpildome tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukame. Kelis kartus per dieną supurtome vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada vaisiai yra išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dedame juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
- Džiovintus vaisius rekomenduojama laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
- Skanaus:)