Džiovinti obuoliai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Rudens gėrybių - obuolių - ruošimas žiemai.

Ingredientai

  • Obuoliai 1 kg

Eiga

  1. Obuolius nuplauname, nulupame ir išpjauname viduriukus su sėklytėmis. Jeigu neturime daug laiko, galime obuolius palikti su odele, tačiau džiovinimo metu ji liks standi ir kieta.
  2. Pasiruošiame parūgštintą vandenį, į kurį dėsime supjaustytus obuolius, kad jie neparuduotų, kol pjaustysime kitus, - 1 litras vandens + 1,5 šaukšto acto arba citrinų sulčių. Obuolius supjaustome griežinėliais ir dedame į paruoštą vandens mišinį.
  3. Supjaustytus obuolius sudedame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir sudedame obuolius, kad nesiliestų vienas prie kito.
  4. Džioviname nustatę žemiausią orkaitės temperatūrą. Praveriame dureles, užkišdami medinį šaukštą. Džioviname apie 6-10 val. Atvėsę obuoliai turi būti traškūs ir neturėti drėgmės.
  5. Būdas, kuriuo galime patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę: džiovintus vaisius sudedame į stiklainį, bet užpildome tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukame. Kelis kartus per dieną supurtome vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada vaisiai yra išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dedame juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
  6. Džiovintus vaisius rekomenduojama laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai