Duonos plutų namų darbo alus
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Ekspertui
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Pabandykime pasigaminti naminio alaus patys - tai nėra taip jau sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. O pasigaminę, sukvieskime draugus degustacijai!
Ingredientai
- Duona 1 kg
- Vanduo 10 l
- Apyniai 200 g
- Cukrus Pagal skonį
- Mielės 20 g
Eiga
- Juodos duonos plutas sudžioviname, kad gruzdėtų.
- Sudėję į statinę, plutas užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Pridengiame švaria drobele ir paliekame 5 val., kol plutos išmirks ir vanduo pasidarys rausvas.
- Tada skystį nukošiame, į jį supilame apynių nuovirą, pridedame cukraus ir nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles.
- Užraugtą alų gerai apklojame ir šiltoje patalpoje laikome 12 val., kad įrūgtų.
- Nustojus rūgti, alų supilame į statinaitę ir laikome vėsiai.
- Skanaus:)