Duonkukuliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Lašiniai 100 g
- Svogūnas 1 vnt
- Grietinė 100 g
Eiga
- 1 kg duonos tešlos. Iš užminkytos duonos tešlos daromi 1,5 - 2 cm storio paplotėliai. Sudėti ant miltais pabarstytos lentelės jie pridengiami švaria drobele ir apie 0,5 val. kildinami šiltai.
- Pakilusius duonkukulius virti pasūdytame vandenyje apie 5-6 min. Ilgiau verdant duonkukuliai būna kieti. Į stalą juos patiekti tik karštus. Išgriebtus kiaurasamčiu ir nuvarvinus vandens perteklių, duonkukulius sudėti į pašildytą keraminį dubenį ir užpilti riebiu padažu.
- Padažui: lašinukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti keptuvėje. Kiek pakepinus, į juos sudėti taip pat smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepinti, kol jie pasidarys skaidrūs. Paskiausiai sudėti grietinę ir gerai išmaišyti. Užpiltus padažu duonkukulius dar apibarstyti susmulkintais krapais ar svogūnėlių laiškais.