Duonkukuliai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Lašiniai 100 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Grietinė 100 g

Eiga

  1. 1 kg duonos tešlos. Iš užminkytos duonos tešlos daromi 1,5 - 2 cm storio paplotėliai. Sudėti ant miltais pabarstytos lentelės jie pridengiami švaria drobele ir apie 0,5 val. kildinami šiltai.
  2. Pakilusius duonkukulius virti pasūdytame vandenyje apie 5-6 min. Ilgiau verdant duonkukuliai būna kieti. Į stalą juos patiekti tik karštus. Išgriebtus kiaurasamčiu ir nuvarvinus vandens perteklių, duonkukulius sudėti į pašildytą keraminį dubenį ir užpilti riebiu padažu.
  3. Padažui: lašinukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti keptuvėje. Kiek pakepinus, į juos sudėti taip pat smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepinti, kol jie pasidarys skaidrūs. Paskiausiai sudėti grietinę ir gerai išmaišyti. Užpiltus padažu duonkukulius dar apibarstyti susmulkintais krapais ar svogūnėlių laiškais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!