Burokėlių užtepėlė su moliūgų sėklomis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tepame ant duonelių, skrebučių ar trapučių ir skanaujame pusryčiams, prie sriubų arba tiesiog patiekiame kaip užkandį. Juk kartais taip smagu turėti ant stalo kažką skanaus, ką galima vis ateiti ir pakramsnoti. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Virti burokėliai 500 g
  • Lukštentos moliūgo sėklos 100 g
  • Citrinos sultys Pagal skonį
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Šaltai spaustas moliūgų sėklų aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Medus Pagal skonį

Eiga

  1. Lukštentas moliūgo sėklas pakepiname keptuvėje, kol gražiai paskrunda ir pradeda spragsėti.
  2. Virtą burokėlį perpjauname į kelias dalis ir dedame į maisto smulkintuvą kartu su kepintomis sėklomis. Pilame šaltai spaustą moliūgų sėklų aliejų ir citrinos sultis, pagal skonį dedame prieskonių ir medaus (vieno šaukšto užtenka). Viską sutriname iki vientisos masės.
  3. Labai skanu su įvairiomis duonelėmis, skrebučiais ar trapučiais.

Panašūs receptai