Burokėlių ir avinžirnių užtepėlė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ši užtepėlė puikiai tinka pusryčiams - užsitepame ant duonelių, skrebučių ir skanaujame. Taip pat puikus užkandis bet kuriuo momentu. 

Ingredientai

  • Avinžirniai 400 g
  • Virti burokėliai 3 vnt
  • Saulėje džiovinti pomidorai 5 vnt
  • Citrinų sultys 1 pagal skonį
  • Druska 1 g
  • Grūdėtosios garstyčios 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Virtus burokėlius, saulėje džiovintus pomidorus aliejuje bei avinžirnius sutriname trintuvu.
  2. Įdedame grūdėtųjų garstyčių, paskaniname šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsneliu druskos. Viską gerai išmaišome.
  3. Papuošimui galime naudoti saulėgrąžų ar kitas sėklas ir žalumynus.
  4. Itin skanu su įvairiausiomis duonelėmis ar skrebučiais.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai