Brokolių užtepėlė su kanapių sėklomis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Brokolių užtepėlė su kanapių sėklomis - puiki idėja pusryčiams bei tiesiog užkandžiams, kai norisi ką nors skanaus pakramsnoti. Gaminamės ir tepamės ant skrebučių, trapučių ar duonelių. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Brokolio galva (šviežia) 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Baziliko lapeliai 10 vnt
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Kanapių sėklos 50 g
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Brokolį nuplauname, supjaustome ir puode verdame lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nepervirkite, stebėkite, kad išliktų žalios spalvos.
  2. Kol brokolis verda, keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepiname pasmulkintą svogūną ir česnaką, kol gražiai pageltonuoja.
  3. Išvirusį brokolį dedame į maisto smulkintuvą su pakepintu svogūnu bei česnaku. Naudokite nuo brokolių likusį nuovirą norimai masei išgauti. Pagal skonį dėkite baziliko lapelius bei druską ir pipirus.
  4. Ši užtepėle puikiai tinka su pakepintomis ir pasūdytomis kanapių sėklomis. Keptuvėje be aliejaus kelias minutes pakepinkite sėklas, kol pradės spragsėti, užberkite druskos.
  5. Labai skanu su įvairiomis duonelėmis, skrebučiais ar trapučiais.

Panašūs receptai