Brokolių užtepėlė su kanapių sėklomis

Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 5, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Brokolių užtepėlė su kanapių sėklomis - puiki idėja pusryčiams bei tiesiog užkandžiams, kai norisi ką nors skanaus pakramsnoti. Gaminamės ir tepamės ant skrebučių, trapučių ar duonelių. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Brokolio galva (šviežia) 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Baziliko lapeliai 10 vnt
- Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Kanapių sėklos 50 g
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Brokolį nuplauname, supjaustome ir puode verdame lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nepervirkite, stebėkite, kad išliktų žalios spalvos.
- Kol brokolis verda, keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepiname pasmulkintą svogūną ir česnaką, kol gražiai pageltonuoja.
- Išvirusį brokolį dedame į maisto smulkintuvą su pakepintu svogūnu bei česnaku. Naudokite nuo brokolių likusį nuovirą norimai masei išgauti. Pagal skonį dėkite baziliko lapelius bei druską ir pipirus.
- Ši užtepėle puikiai tinka su pakepintomis ir pasūdytomis kanapių sėklomis. Keptuvėje be aliejaus kelias minutes pakepinkite sėklas, kol pradės spragsėti, užberkite druskos.
- Labai skanu su įvairiomis duonelėmis, skrebučiais ar trapučiais.