Studento pasirinkimas: Sūrios lazdelės

Studento pasirinkimas: Sūrios lazdelės

Vasara nė nepajauti kaip piniginė plonėja. Ne ne, ne dėl kelionės į Turkiją ar kitą egzotišką kurortą... Veikiau dėl mažų pramogų, greito maisto ir stipresnių gėrimų, kuriais per atostogas norime pasilepinti kone kasdien. Gal milijono nesutaupysime, bet šiek tiek mažiau skaudės galvą ir piniginę, jei užkandžius pasigaminsime namie. Labai pigus ir skanus variantas – sūrios lazdelės. Tiks tiek prie alaus, tiek prie vyno, tiek prie lėkštės sriubos... Išmėginam!

Reikės:

  • Miltų – 300g
  • Pieno – 50ml
  • Kiaušinių - 2
  • Cukraus pudros – 40g
  • Druskos

Kaip gaminti?

Miltuose padaryti duobutę. Sudėti cukraus pudrą, kiaušinį, pieną, druską. Išminkyti iki vientisos, elastingos masės. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, susukti. Aptepti kiaušinio plakinių. Jei norite, galite apibarstyti norimais pagardais – sūrių, kmynais, prieskoniais.  Kepti 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Skanaus! 03-001