Sekmadienio pusryčiai: Prancūziškas skrebutis

Sekmadienio pusryčiai: Prancūziškas skrebutis

Gražus saulėtas rytas, o duoninėje, vietoj minkštos duonelės, randate sudžiuvusį, savaitę pastovėjusį batoną? Tai toli gražu dar ne priežąstis nervintis ir prakeikti šį rytą. Norite tikėkite, norite ne, bet su tokiu lobiu virtuvėje, galite pasigaminti skaniausius pusryčius, o tiksliau -   ypač populiarų prancūzijoje french toast (liet. prancūzišką skrebutį)! Sunku patikėti? Tuoj patys tuo įsitikinsite!

Reikės:

  • Sudžiuvusios baltos duonos
  • Kiaušinių - 2
  • Pieno - 200ml
  • Aliejaus - kepimui
  • Cukraus pudros, cinamono ar kitų norimų priedų - apibarstymui

Kaip gaminti?

Išplakti kiaušinius su pienu. Pamirkyti duonos riekeles plakinyje ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių. Ištraukus iš keptuvės iš karto apibarstyti cukraus pudra ir cinamonu. O jei norite ypatingesnio skrebučio, įdarykite jį mocarelos sūriu ir braškėmis ar šokoladiniu kremu, medumi, obuoliais... Ir žinoma, patys būkite drąsus ir nepaliaukite eksperimentavę! Skanaus! french_toast (1) frenchtoast_berrycream2