Receptai iš nuotraukos!

Receptai iš nuotraukos!

Mėgstate gamindami improvizuoti, o išsamių ir griežtų receptų visvien nesilaikote? Šis albumas kaip tik Jums! Kartais užtenka gauti įkvėpimo ir žinoti pagrindinius reikiamus produktus, kurių reikia patiekalui. O toliau visą darbą atlieka kulinaro ar kulinarės fantazija... Tad dalinamės su Jumis idėjomis, kaip paįvairinti kasdienį pusryčių, pietų ar vakarienės stalą!   Omletas, keptas bandelėje Šiam omletui prireiks išskobtos pailgos ar apvalios bandelės, kiaušinių, sūrio ir šiek tiek šoninės. Suplakite kiaušinius. Į plakinį galite įmaišyti prieskonius ir pagardus, kuriuos įprastai naudojate kepdami omletą. Nepamirškite įberti tarkuoto sūrio bei smulkintos šeninės. Gautą mišinį supilkite į paruoštą bandelę ir pašaukite viską į orkaitę! (Pav. iš Pinterest.com) Užkandžiams ar vakarienei itin tiks dešrelės sluoksniuotoje tešloje. Jums prireiks kelių tešlos lakštų, mėgstamų dešrelių bei pagardų. Tešlą supjaustykite lygiomis juostelėmis. Ją galite lenvai sutepti mėgiamu padažu ir tada įsukti dešrelę. Pabarstykite miltais bei sezamo seklomis ar druskos kristalais ir šaukite į orkaitę! (Pav. iš Pinterest.com) Steiko suktinukai glazūruoti balzamiku. Jums prireiks kiaulienos arba jautienos bei daržovių (paprikos, morkyčių, salierų stiebų, šparagų ar ko tik norite). Mėsą padalinkite, ją šiek tiek pamuškite. Šiaudeliais supjaustykite daržoves ir dėkite ant kiekvieno gabaliuko. Pabarstykite prieskoniais ir suktinuką užsekite dantų krapštuku. Jį galie vėl pabarstyti mėsos prieskoniais, įtrinti česnaku ir pašlakstyti paruoštu balzamiko padažu. Viską belieka pašauti į orkaitę! (Pav. iš Pinterest.com) Obuoliniai apverstukai (galite naudoti ir kriaušes). Pasiruoškite tirštesnę blynų tešlą į ją įdėdami šiek tiek kepamųjų miltelių. Obuolius supjaustykite žiedeliais. Juos pamarinuokite cukruje ir cinamone (galima šiek tiek pašlaktyti ir vynu). Po to merkite į tešlą ir pavirkite aliejuje iki tešla dailiai pageltonuos ar pasieks Jums norimą rudumą! (Pav. iš Pinterest.com) Kaip iškepti šventiškas cinamonines bandeles? Tai visai paprasta! Paruošus tešlą ją iškočiokite į ploną blyną. Paviršių pavarstykite cinamono ir cukraus mišiniu ir viską susukite  vyniotinį. Jį perpjaukite, susukite į pynutę, o tada į apvalų žiedą! (Pav. iš Pinterest.com) Krevetės su makaronais. Gilioje keptuvėje pakepinkite krevetes, į kurias vėliau supilkite išvirtus makaronus. Juos galite pagardinti keliais pomidoriukais ar tiesiog pomidorų tyre bei paprika. Viską išmaišykite, pabarstykite žalumynais. Šias krevetes galite patiekti aštriai ir švelniai - priklausomai nuo jūsų pasirinktų prieskonių. (Pav. iš Pinterest.com) Pasviręs vaisių ir grietinėlės desertas Pasirinkite savo mėgstamus vaisius ar uogas. Juos nuplaukite ir, jei reikia, susmulkinkite. Paruoškite vaisinę žele ir ja užpilkite vaisius. Indus užšalimui palikite pasvirusius, kad išgautumėte norimą efektą. Kai tik želė bus tvirtai sustingusi, ją užpurkškite plakta grietinėle ir patiekite į stalą! (Pav. iš Pinterest.com) Obuoliai su cinamonu ir užkepti tešla Pirmiausia pasiruoškime obuolius: juos nuplaukime, išskobkime. Įdarui - susmilkinkite išskobtas obuolio dalis ir pabarstykite juos cinamonu bei cukrumi. Įdarą sudekime į obuolius ir padenkime tešlos ornamentu. Belieka pašauti į orkaitę! Tiesa, įdarui galite naudoti ir mėgstamą pudingą. (Pav. iš Pinterest.com) Načo su česnakiniu grietinėlės padažu ir pagardais Padažui sumaišykite šiek tiek tirpinto sviesto, riebios grietinėlės, česnakus, druską, pipirus ar kitus norimus prieskonius. Juo užpilkite načo traškučius. Ant viršaus dėkite peperoni gabalėlius, šiek tiek alyvuogių bei sluoksnį sūrio. Ir viską pašaukite į orkaitę! (Pav. iš Pinterest.com) Mėsainis su lengvai keptu kiaušiniu Atsakingiausia šio patiekalo ruošimo dalis - tinkamai paruošti mėsos paplitėlį. Mėsą galite paprieskoniuoti. Ją įdėkite į įkaitintą keptuvę ir iškart paplotėlio centre išgaukite pavalią skylę. Į kurią vėliau įmuškite kiaušinį. Viską iškepkite, uždenkite sūrio sluoksniu ir leiskite jam šiek tiek pasilydyti. Pasibaigus atsakingiausiam procesui ėsprauskite tarp bandelių ir skanaukite! (Pav. iš Pinterest.com) Duonelė su kiaušiniu ir šonine Kietesnį batoną supjaustykite riekėmis ir išimkite jų vidų. Ten įmuškite kiaušinį. Galite jį paprieskoniuoti. Pridėkite smulkiai pjaustytos šoninės gabalėlių ir viską pašaukite į įkaitusią orkaitę. (Pav. iš Pinterest.com) Kepinti sūrio suktinukai Jums prireiks forminės duonos, sūrio bei pomidorų padažo. Forminės duonos riekeles pakočiokite, kad šios suplonėtų. TUomet nupjaukite jų kraštelius ir ant riekelių sudėkite sūrį. Viską susukite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. O patiekti skaniausia su pomidorų ir bazilikų padažu! (Pav. iš Pinterest.com)