20 triukų, kurie palengvins tavo gyvenimą!

20 triukų, kurie palengvins tavo gyvenimą!

Viena iš priežasčių, kodėl žmonės gamina nenoriai, nes šis procesas gali tapti nuobodus ir netvarkingas. Būtent triukai padeda kasdienius virtuvės vargus paversti sklandžiu kulinarijos procesu! Toliau pateikiami triukai pakeis tavo požiūrį į maisto gaminimą :)   1.Naudojant šiaudelį galima daug lenviau ir greičiau pašalinti braškės stiebelį, nepažeidus pačios uogos išvaizdos. (Paveikslėlio šaltinis) 2. Kepant sausainius pritrūkote kiaušinių, o pas kaimynę bėgti nėra patogu? Tai žinokite, kad vieną kiaušinį galite pakeisti puse banano! b4029d37-c796-4e08-9d3f-a2ef6333125d (Paveikslėlio šaltinis) 3. Paprasčiausias būdas kaip nulupti šviežią kukurūzą. Jį reikia pakaitinti mikrobangų krosnelėje kelias minutes, tuomet nupjauti vieną iš jo galų ir išstumti kukurūso burbuolę lauk! Taip išvengsite ir terliojimosi su "plaukais" aplipusiais kukurūzus. Skanaus! (Paveikslėlio šaltinis) 4.Tobulos formos bulvinius blynus kepkite vaflinėje! (Paveikslėlio šaltinis) 5. Bekvapis dantų siūlas gali tarnauti kaip tobulas pjaustymo įrankis! Juo lengvai į tobulus gabalėlius supjaustysite pyrago vyniotinius ar sūrį. (Paveikslėlio šaltinis) 6. Smulkius vaisius ar daržoves galite pjaustyti juos suspausdami dangteliais. Tiap sutaupysite marias laiko! (Paveikslėlio šaltinis) 7. Pabarstukais pyragus puoškite naudodami sausainių formeles. Taip galėsite išgauti idealias norimas formas. (Paveikslėlio šaltinis) 8. Gaminant citrinų limonadą ar marinuojant šašlykus dažnai vargstame išspaudžiant paskutinius citrinų sulčių lašus. Kitą kartą panaudokite šį triuką! (Paveikslėlio šaltinis) 9. Ledai ištraukti iš šaldymo kameros nebūtinai turi būti ledo kietumo ir sulankstyti visus namie esančius šaukštelius. Prieš dedant juos į kamerą įpakuokite į skysčiams nepralaidų maišelį! (Paveikslėlio šaltinis) 10. Daugiau neverkite pjaustydami svogūną! Mitas teigia, kad nepravirkti padės mėtinės gumos kramtymas. Nekantraujame išbandyti :) (Paveikslėlio šaltinis) 11. Salotas sudėjus į maišelį jos tampa drėgnos ir patižusios? Įpūskite į jas oro ir to išvengsite. CO2 kartais ir padeda :) (Paveikslėlio šaltinis) 12. S'mores galima gaminti daug sparčiau, jei tik namie turite švarų... grėblį! (Paveikslėlio šaltinis) 13. Savo panini keptuvę paverskite omleto keptuve! (Paveikslėlio šaltinis) 14. Dažnam taip jau nutinka, kad įmušant kiaušinį patenka keli lukštai, o šiuos iškrapštyti iš patiekalo tampa gan sunku. Kitą kartą pamėginkite sušlapinti pirštus ir tada lengvai išimsite atskilusius lukštus. (Paveikslėlio šaltinis) 15. Desertui ar kokteliui paruošti prireikė marinuotos vyšnaitės? Ją iškrapštyti iš indo bus daug patogiau su medine lazdele. (Paveikslėlio šaltinis) 16. Kad kepama lašiša daugiau nepriliptų prie griliaus grotelių kepkite ją ant citrinos griežinėlių! Citrinos taip pat pridės gardaus aromato. (Paveikslėlio šaltinis) 17. Gaminant dažnas neturime laiko sukti galvos, kur padėti šauktą. O taip pat nenorime, kad ši atrodytų lyg po sprogimo... Greitas ir gudrus sprendimas nuotraukoje :) (Paveikslėlio šaltinis) 18. Nemėgsti, kai maistas šildomas mikrobanginėje sušyla netolygiai? Kitą kartą jo centre suformuok skylę. (Paveikslėlio šaltinis) 19. Kaip žinoti ar avokadas jau tinkamas valgyti? Pašalinkite kotelio liekaną ir nuspręskite pagal avokado spalvą! (Paveikslėlio šaltinis) 20. Jei virtuvėje pritrūkai vietos maisto produktams, jos gali visada susikurti! Ištrauk stalčių ir jį uždenk pjaustymo lentele :) (Paveikslėlio šaltinis)