
Kulinarijos pasaulyje: viskas apie arbūzus arba kaip išsirinkti skaniausią
Kokia gi vasara be gaivaus, rausvo ir sultingo arbūzo? Šiuo metų laiku parduotuvės plyšta nuo apvaliųjų skanumynų... Su didžiuliu pasirinkimu, ateina ir bėda – kaip gi išsirinkti geriausią: sultingiausią, rausviausią, turinti mažiausiai sėklyčių. Šiek tiek apie tai ir apie kitus šio vaisiaus valgymo ypatumus blogo įraše specialiai arbūzams.
- Geriausia rinktis arbūzus su koteliais. Uodegėlė turi būti sausa.
- Spragtelėjus į arbūzą turi pasigirsti duslus garsas.
- Kuo arbūzas geltonesnis ir kuo jo spalva ryškesnė – tuo jis saldesnis.
- Kuo sunkiau „pradrėksti“ arbūzo žievę – tuo jis labiau prinokęs.
- Tvirtai suspaudus rankomis, prinokęs arbūzas traška.
- Skaniausi arbūzai – atšaldyti.
- Ypač tinka kokteiliuose su romu.
- Kai kuriose šalyse arbūzo sėklytės valgomos paskrudintos.
- Arbūzai nekoloringi. Juose daug medžiagų, kurios atgaivina ir regeneruoja odą.
- Arbūzinė idėja vaikų gimtadieniams: sausainių formelėmis iš arbūzo išspausti norimas formeles, jas atšaldyti ir patiekti svečiams kaip užkandį.
- Pabaigai pasigaminkime arbūzų sriubos: susmulkintą arbūzą sumaišykime su medumi ir saldžiu desertiniu vynu. Patiekti atšaldytą.