Kulinarijos pasaulyje: viskas apie arbūzus arba kaip išsirinkti skaniausią

Kulinarijos pasaulyje: viskas apie arbūzus arba kaip išsirinkti skaniausią

Kokia gi vasara be gaivaus, rausvo ir sultingo arbūzo? Šiuo metų laiku parduotuvės plyšta nuo apvaliųjų skanumynų... Su didžiuliu pasirinkimu, ateina ir bėda – kaip gi išsirinkti geriausią: sultingiausią, rausviausią, turinti mažiausiai sėklyčių. Šiek tiek apie tai ir apie kitus šio vaisiaus valgymo ypatumus blogo įraše specialiai arbūzams.
  • Geriausia rinktis arbūzus su koteliais. Uodegėlė turi būti sausa.
  • Spragtelėjus į arbūzą turi pasigirsti duslus garsas.
  • Kuo arbūzas geltonesnis ir kuo jo spalva ryškesnė – tuo jis saldesnis.
  • Kuo sunkiau „pradrėksti“ arbūzo žievę – tuo jis labiau prinokęs.
  • Tvirtai suspaudus rankomis, prinokęs arbūzas traška.
  • Skaniausi arbūzai – atšaldyti.
  • Ypač tinka kokteiliuose su romu.
  • Kai kuriose šalyse arbūzo sėklytės valgomos paskrudintos.
  • Arbūzai nekoloringi. Juose daug medžiagų, kurios atgaivina ir regeneruoja odą.
  • Arbūzinė idėja vaikų gimtadieniams: sausainių formelėmis iš arbūzo išspausti norimas formeles, jas atšaldyti ir patiekti svečiams kaip užkandį.
  • Pabaigai pasigaminkime arbūzų sriubos: susmulkintą arbūzą sumaišykime su medumi ir saldžiu desertiniu vynu. Patiekti atšaldytą.ekaip.lt
(pav. šaltinis - ekaip.lt)