Cukrus - blogai, druska - blogai, riebalai - blogai. Ir sutrinki staiga - o kas tada gerai? Maistas, kuris padėjo mūsų protėviams išgyventi, mums pridaro begales problemų:debiatas, antsvoris ir t.t. Tačiau pasirodo, ne viskas taip blogai! O kartais skanaus maisto reputacija sugadinta visai be pagrindo...
Jūsų dėmesiui 7
nuteistieji prikelti Jus džiuginti iš naujo:
1. Karštas šokoladas
Juodajam šokoladui įsivyraujant sveiko maisto pasaulyje, jo pusbrolis - karštas šokoladas taip pat neatsilieka. Ir sakoma, kad savo naudingosiomis savybėmis, net aplenkė jį.
(Pav. iš
Pinterest.com)
2. Ančiuviai.
Šios sūrios žuvytės labiau panašios į natrio bombą, nei į sveika maistą, tačiau jos kupinos omega-3 rūgščių, kurios padeda išvengti depresijos, širdies ligų. O pasirodo tame pačiame kiekyje ančiuvių, omega-3 rūgščių yra daugiau negu lašišoje!
(Pav. iš
Pinterest.com)
3. Kava.
Prieš porą dešimtmečių įgavusi blogą įvaizdį,jo nepaleidžia iki pat dabar. Tačiau šiuo metu mokslininkai vis dažniau akcentuoja, kad maži kofeino kiekiai (puodelis ar du per dieną), gali sumažinti vėžio, diabeto, depresijos riziką ir užtikrinti ilgaamžiškumą... (daugiau apie kavą -
/blogas/kava-draugas-ar-priesas )
(Pav. iš
Pinterest.com)
4.Kiaušiniai
Priešiškumo susilaukė dėl didelio cholesterolio kiekio, Tačiau atlikti tyrimai parodė, kad kiaušiniai - ne tokie jau blogi. Kas labai naudinga mums visiems, kadangi kiaušiniai tiesiog kupini mums naudingų medžiagų, o ypač baltymų.
(Pav. iš
Pinterest.com)
5. Bulvės.
Aišku, jos tikrai nepretenduos į sveikiausių produktų kategoriją, jei kepsime aliejuje ar su kalnu sviesto bei grietinės ant viršaus. Tačiau, pasirodo, kad vienos bulvės žievelė savyje laiko beveik pusę vitamino C dienos normos, dešimtadalį vitamino B6 dienos normos ir daug kitų naudingų elementų. Ir visą tai už mažiau nei 100 kalorijų, be jokių riebalų ir cholesterolio.
(Pav. iš
Pinterest.com)
6. Vynas.
Gerti alkoholi, suprantama, nėra sveika. Tačiau naujausių tyrimų duomenimis, alkoholis ir antioksidantai randami raudonajame vyne, padeda išvengti širdies problemų, kadangi padidina gerojo cholesterolio kiekį kraujyje, kuris sustiprina arterijas. Tačiau čia vėlgi, kaip ir visur, svarbu saikas, per daug vyno gali turėti neigiamą poveikį jūsų sveikatai.
(Pav. iš
Pinterest.com)
7. Gvakamolė.
Traškučiai su gvakamolės užkandėle, suprantama, yra labai kaloringa. Bet vien dėl to nereikėtų nusistatyti prieš avokadą. Nors tiesa, ši daržovė iš tiesų yra labai kaloringa, kaip ir dauguma vaisiu, tačiau jos riebalai sveiki ir padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, kai avokadas tampa gvakamole, kiti produktai sumažina padažo kaloringumą(jalapenai, pomidorai, česnakas, svogūnas ir laimas), kurie taip pat sveikatingumu praturtina užtepo sudėtį.
(Pav. iš
Pinterest.com)