"Ką įdomaus pasigaminus?" - būna kirba galvoje. Bet kartais nieko naujo gamintis nė nereikia. Užtenka panaudoti netikėtų pagardų ir iki gyvo kaulo nusibodę makaronai, ryžiai, vištiena atgimsta naujai. Pasinaudokite mūsų siūlomais garstyčių, pesto, pomidorų ir tzatziki padažų receptais ir netruksite tuo įsitikinti!
Garstyčių
Pagaminimas: Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su kupinu šaukštu skysto medaus. Įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Galiausiai, įdėkite gerą šaukštą garstyčių ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
(
)
Pesto
Pagaminimas: Sudėkite į virtuvinį kombainą arba grūstuvą 200g bazilikų, porą česnakų, 10g kedrinių pinijų ir 50g parmezano. Įberkite raudonėlio ir druskos. Įpilkite citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus. Viską sumalkite iki vientisos masės.
(
)
Tzatziki
Pagaminimas: Sutarkuotą agurką, pagardinkite druska ir palikite pastovėti. Susidariusį skystį nupilkite. Jogurtą įpilkite į sietelį ir palikite nuvarvėti. Sumaišykite agurko tarkius su jorgurtu, įdėkite trintą česnaką, šlakelį vyno acto ir alyvuogių aliejaus.
(
)
Pomidorų
Pagaminimas: Susmulkinkite 200g minkštų pomidorų, pertrinkite juos per sietelį. Aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus. Į keptuvę sudėkite pomidorus, šiek tiek šviežių bazilikų, pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite stiklinę vandens ir palikite 15 minučių.
(
)