Benedikto kiaušiniai su naminiu olandišku padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 17, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
15 min.

Geriausią savaitgalio rytą pažymi namie gaminti Benedikto kiaušiniai su olandišku padažu. Nors šis patiekalas reikalauja šiek tiek įgūdžių, tačiau rezultatai - verti pastangų. Palepinkime save karališkais pusryčiais.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Sviestas 150 g
  • Baltojo vyno actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, pipirai 1 pagal skonį
  • Rukola 70 g
  • Lašiša sūdyta arba rūkyta 50 g
  • Vyšniniai pomidoriukai 8 vnt

Eiga

  1. Kiaušinių virimas: kiaušinius įmušame į mažą indelį, taip bus paprasčiau įleisti į puodą. Puode užviriname vandenį ir įpilame šaukštą acto. Naudodamiesi šaukštu įsukame verdantį vandenį ir į sūkurio centrą įleidžiame kiaušinį be lukšto. Verdame apie 4 minutes - tol, kol kiaušinio tryniai pasidengs balta plėvele, o jų vidus išliks skystas. Paruoštus kiaušinius atsargiai ištraukiame plokščiu šaukštu ir sudedame ant lėkštės, iš kurios vėliau juos būtų patogu paimti. Lengvesnis būdas - kiaušinius virti maistiniame, karščiui atspariame maišelyje, išteptame aliejumi.
  2. Padažas: užviriname vandenį ir sumažiname ugnį iki tiek, kad vanduo šiek tiek burbuliuotų ir garuotų. Ant garų išlydome sviestą, neperkaitiname. Pasidedame į šoną. Kitame inde sudedame kiaušinių trynius ir uždedame virš garų. Atkreipiame dėmesį, kad ugnis nebūtų per stipri, kitaip kiaušinio trynys susitrauks. Plakame kiaušinio trynius ir įpilame šlakelį vyno acto ir įdedame šaukštelį garstyčių. Toliau plakame ir po truputį įpilame kambario temperatūros išlydytą sviestą. Padažas turėtų būti tirštas ir purus. Galime paskaninti druska ir pipirais, pagal skonį įspausti citrinos sulčių.
  3. Keptuvėje paskrudiname mėgstamą duoną: čiabatą, prancūzišką ar paprastą batoną. Paskrudintą duoną įtriname česnaku. Pagardiname rukolos salotomis, pjaustytais pomidoriukais, rūkyta lašiša. Ant viršaus atsargiai uždedame virtus kiaušinius ir užpilame naminiu olandišku padažu.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai