Benedikto kiaušiniai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Kumpis Pagal skonį
  • Bandelė 1 vnt
  • Sviestas 150 g
  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Baltojo vyno actas Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinių virimas: atrodytų, kad sudėtingiausia dalis yra išvirti kiaušinius be lukšto, tačiau įgudus, tai galima padaryti tikrai greitai. Dideliame puode (ar gilioje keptuvėje) užvirkite vandenį. Šaukštu įsukite verdantį vandenį ir į sukūrio centrą įleiskite kiaušinį be lukšto – bus patogiau, jeigu kiaušinį įmušite į puodelį, tuomet jį nuleisti į vandenį žymiai lengviau. Stebėkite, kad kiaušinio baltymas pernelyg neišsileistų, sako, kad jį sulaikyti padeda šlakelis acto įpiltas į vandenį. Jeigu tingite terliotis arba baiminatės nesėkmės, tai kiaušinius galite paprasčiausiai virti maistiniame karščiui atspariame maišelyje.
  2. Priedai: kumpį arba šoninę galite trumpai apkepti, per pusę perpjautą badelę paskrudinkite orkaitėje ar skrudintuvėje, o šparagus kelias minutes pavirkite (nepamirškite perlieti šaltu vandeniu, kad sustabdyti virimą).
  3. Padažas: padažo gaminimas sudėtingesnis už kiaušinių virimą, tačiau tikrai verta! Kiaušinių trynius išplakite su šaukštu vandens, šlakeliu citrinos sulčių bei actu. Puode užkaiskite vandenį, o į jį įstatykite indą (panašiai, kaip tirpinant šokoladą) su plaktais kiaušinių tryniais. Nuolat maišykite! Tūris turėtų kelis kartus padidėti, tuomet plakinį nukelkite nuo puodo su vandeniu ir nuolat maišant supilkite lydytą, tačiau ne karštą sviestą. Pridėkite druskos ir pipirų.
  4. Patiekimas: lėkštėje dėkite skrudintas bandeles, ant jų šparagus, tuomet kumpį arba šoninę bei kiaurasamtyje nuvarvintą kiaušinį. Viską apliekite padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!