Bandelės su lašinukais
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Skanus ir sotus užkandis.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 250 ml
- Cukrus 50 g
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Lašiniai 200 g
- Svogūnas 1 vnt
- Kvapieji pipirai Pagal skonį
- Cinamonas Pagal skonį
- Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Šiltame piene ištirpiname cukrų, suberiame mieles ir palaukiame, kol suputos. Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį, įpjaustome minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišome.
- Tešlą minkome 10–15 min. ir paliekame pusvalandžiui, kad pakiltų.
- Įdarui smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus ir pašildome. Į lašinukus suberiame prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišome.
- Pakilusią tešlą iškočiojame 1 cm storio papločiu. Su stikline išspaudžiame skritulėlius, ant kiekvieno dedame po šaukštelį įdaro. Skritulėlį sulenkiame ir gerai užspaudę kraštus dedame į skardą siūle į apačią. Paliekame 10-15 min., kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20 min.
- Skanaus!