Bandelės su dešrelėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skanu ir puikiai atrodo, tinka kelionei ar išvykai į gamtą.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Druska 10 g
- Sausos mielės 1 vnt
- Aliejus 50 ml
- Vanduo 300 ml
- Dešrelės 10 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sausas mieles ištirpiname šiltame vandenyje ir palikame 5 minutėms.
- Suberti miltus į dubenį ir sumaišyti su druska. Į miltus pilame mielių ir vandens mišinį bei aliejaus ir viską gerai išminkyti, kol gausis elastinga tešla.
- Tešlą uždengiame ir paliekame 1 valandai, kol padvigubės.
- Pakilusią tešlą vėl paminkome ir padaliname į 10 dalių. Kiekvieną tešlos gabaliuką pakočiojame į ovalios formos blynelį, šonus įpjauname, dedame dešrelę ir supiname tešlos šonus į kasytę virš dešrelės.
- Patepame bandukes kiaušinio ir pieno plakiniu. Šauname į įkaitintą orkaitę ( iki 200 laipsniu) ir kepame kol bandelės įgaus gražią rusvą spalvą (apie 20 minučių).