Baklažanų suktinukai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt
- Baltieji ryžiai 5 šaukštas (-ai)
- Tepamas sūris 1 vnt
- Fermentinis sūris 50 g
- Svogūnas 1 vnt
- Sūrio lazdelės 1 vnt
- Parmiggiano reggiano 50 g
Eiga
- baklažaną susipjausčiau išilgai plonom riekelėm, kurių gavosi apie 10-12. Kiekvieną riekelę apkepiau iš abiejų pusių aliejuje.
- Tada pasidariau įdarą: 5-6 šaukštai virtų ryžių, 1 tepamas varškės sūrelis, gabalėlis tarkuoto fermentinio sūrio, porą šaukštų kepintų svogūnų , trys plėšomos sūrio lazdelės , džiovinti bazilikai, gelsvė, oregano. Sūrį sutarkavau, sūrio lazdeles susmulkinau, viską išmaišiau ir dėjau šaukštu ant baklažano riekelių ir vyniojau. Suvyniotus suktinukus dėjau į kepimo formą vieną šalia kito, dar pabarsčiau juos tarkuotu parmiggiano reggiano sūriu ir užkepiau orkaitėje (iš akies, gal pusvalandį maximum, būtų užtekę ir mažiau).