Baklažanų ikrai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Baklažanų ikrai - tai universalus patiekalas, kuris gali tapti puikiu užandžiu ant šventinio stalo, gardžiais pusryčiais (užtepti ant skrebučio) arba netgi pietumis (pvz., patiekti su karštomis bulvėmis). 

Ingredientai

  • Baklažanai 2 vnt
  • Svogūnas 3 vnt
  • Morkos 4 vnt
  • Raudonoji paprika 2 vnt
  • Pomidorai 4 vnt

Eiga

  1. Nepjaustytus baklažanus kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
  2. Kol kepa baklažanai, į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir pakepiname supjaustytus svogūnus. Tuomet sudedame sutarkuotas arba supjaustytas morkas, supjaustytą papriką. Viską šiek tiek patroškiname.
  3. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles ir supjaustome. Iškeptus baklažanus išimame iš orkaitės, atvėsiname ir, nulupę odeles, supjaustome.
  4. Visas daržoves sumalame mėsmale arba blenderiu. Sudėjė į puodą, įdedame cukraus, druskos, pipirų pagal skonį. Troškiname apie 30 – 40 min.
  5. Dar karštą masę sudedame į stiklainius ir uždarome.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai