Baklažanų ikrai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Baklažanų ikrai - tai universalus patiekalas, kuris gali tapti puikiu užandžiu ant šventinio stalo, gardžiais pusryčiais (užtepti ant skrebučio) arba netgi pietumis (pvz., patiekti su karštomis bulvėmis).
Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt
- Svogūnas 3 vnt
- Morkos 4 vnt
- Raudonoji paprika 2 vnt
- Pomidorai 4 vnt
Eiga
- Nepjaustytus baklažanus kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
- Kol kepa baklažanai, į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir pakepiname supjaustytus svogūnus. Tuomet sudedame sutarkuotas arba supjaustytas morkas, supjaustytą papriką. Viską šiek tiek patroškiname.
- Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles ir supjaustome. Iškeptus baklažanus išimame iš orkaitės, atvėsiname ir, nulupę odeles, supjaustome.
- Visas daržoves sumalame mėsmale arba blenderiu. Sudėjė į puodą, įdedame cukraus, druskos, pipirų pagal skonį. Troškiname apie 30 – 40 min.
- Dar karštą masę sudedame į stiklainius ir uždarome.
- Skanaus:)