Avižų kisielius

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Super skanu!

Ingredientai

  • Vanduo 1 l
  • Vanduo 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Avižų dribsniai 400 g

Eiga

  1. Miltai arba dribsniai užpilami šiltu vandeniu, išmaišomi, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą.
  2. Paskui perkošiama, pripilama iki 1 litro vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdomas, užvirinamas ir 2-3 min. verdamas maišant.
  3. Gaunamas vidutinio tirštumo kisielius. Atšaldytas valgomas su aguonų pienu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!