Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sumuštinių mėgėjams.
Ingredientai
- Majonezas 1 stiklinė (-ės)
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Cukinija 1 vnt
- Raudonasis svogūnas 1 vnt
- Moliūgas 1 vnt
- Feta sūris 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Česnako skilteles susmulkinkite, griežinėliais supjaustykite papriką, cukiniją, moliūgą ir raudonąjį svogūną.
- Dubenyje sumaišykite majonezą su smulkint česnaku ir įspauskite citrinos sultis, padėkite į šaldytuvą.
- Įkaitinkite grilių iki didelio karščio.
- Daržoves ir griliaus groteles aptepkite alyvuogių aliejumi. Arčiausiai vidurio išdėliokite paprikas ir cukinijas; aplink dėkite svogūno ir moliūgo griežinėlius. Kiekvieną pusę kepkite apie 3 minutes. Baigus kepti nuimkite ir padėkite į šalį.
- Foccacia duonelę horizontaliai perpjaukite per pusę ir kiekvieną ištepite majonezo mišiniu ir aptrupinkite fetos sūriu. Sudėkite ant griliaus išteptomis pusėmis į viršų ir užtenkite dangčiu maždaug 2-3 minutėms, kol sūris aptirps. Saugokitės, kad duonelės apačia nesudegtų.
- Nuimkite duonelę nuo griliaus ir sluoksniais užkraukite keptas daržoves.