Aguonų pienas

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Kokios Kūčios be aguonų pieno!

Ingredientai

  • Aguonos 150 g
  • Vanduo 2 l
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Išsijotas aguonas nuplikome (užpilame verdančiu vandeniu) ir paliekame porai valandų, kad išbrinktų.
  2. Nupylus vandenį, aguonas du kartus sumalame mėsmale arba gerai sugrūdame grūstuve. Grūstas aguonas užpilame virintu vandeniu, pasaldiname pagal skonį cukrumi ar medumi ir paliekame nusistovėti.
  3. Prieš patiekiant ant stalo, aguonų pieną perkošiame per tankų sietelį ar marlę. Laikome vėsiai, kad nesurūgtų. Likusių tirščių nereikėtų išmesti, juos galima panaudoti kaip įdarą Kūčių pyragėliams, bandelėms.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!