Aguonų pienas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Kokios Kūčios be aguonų pieno!
Ingredientai
- Aguonos 150 g
- Vanduo 2 l
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Išsijotas aguonas nuplikome (užpilame verdančiu vandeniu) ir paliekame porai valandų, kad išbrinktų.
- Nupylus vandenį, aguonas du kartus sumalame mėsmale arba gerai sugrūdame grūstuve. Grūstas aguonas užpilame virintu vandeniu, pasaldiname pagal skonį cukrumi ar medumi ir paliekame nusistovėti.
- Prieš patiekiant ant stalo, aguonų pieną perkošiame per tankų sietelį ar marlę. Laikome vėsiai, kad nesurūgtų. Likusių tirščių nereikėtų išmesti, juos galima panaudoti kaip įdarą Kūčių pyragėliams, bandelėms.
- Skanaus!