Žuvis tešloje su bulvių šiaudeliais

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Tilapijos filė 1 vnt
  • Bulvės 4 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai Pagal skonį
  • Mineralinis vanduo 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Žuvis tešloje Žuvį supjaustyti kelių centimetrų pločio juostelėmis. Apibarstyti druska. Į kitą indą suberti miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir žuvies prieskonius. Įpilti mineralinio vandens, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Žuvies juosteles pamerkti tešloje ir kepti puode arba fritiūrinėje įkaitintame aliejuje. Žuvį apkepti iš abiejų pusių. Iškepusias žuvies juosteles sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  2. Bulvių šiaudeliai Bulves supjaustyti šiaudeliais ir pamerkti į šaltą vandenį. Pieš kepimą bulvytes nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir kepti puode arba fritiūrinėje įkaitintame aliejuje. Bulvytes kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Iškepusias bulvytes apibarstyti druska ir sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius
  3. Žuvį pateikti su bulvių šiaudeliais ir citrinos skiltelėmis bei padažu. Padažui lygiomis dalimis sumaišyti natūralų jogurtą ir majonezą, įberti smulkiai supjaustytus marinuotus agurkėlius ir kaparėlius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!