Žuvis garstyčių padaže

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Menkių filė 1 pakuotė (-ės)
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Bulvės 5 vnt
  • Grietinėlė 250 ml
  • Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
  • Morkos 2 vnt
  • Žirniai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti prieskoniais, druska (jei prieskoniai be druskos), apvolioti miltuose.
  2. Virtas bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus, kuriame apkepti bulves. Apkepusias bulves išimti.
  3. Į tą pačią keptuvę įpilti dar šiek tiek aliejaus, įkaitinti ir sudėti miltuose apvoliotus žuvies gabaliukus. Žuvį apkepti iš abiejų pusių.
  4. Kol kepa žuvis, į puodą supilti grietinėlę, įdėti garstyčias. Išmaišyti. Tuomet sudėti šaldytas daržoves ir pakaitinti iki užvirimo.
  5. Kai žuvis iškeps, į keptuvę sudėti bulves. Viską užpilti paruoštu padažu su daržovėmis ir patroškinti kelias minutes.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!