Žuvis garstyčių padaže
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Menkių filė 1 pakuotė (-ės)
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Bulvės 5 vnt
- Grietinėlė 250 ml
- Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
- Morkos 2 vnt
- Žirniai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti prieskoniais, druska (jei prieskoniai be druskos), apvolioti miltuose.
- Virtas bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus, kuriame apkepti bulves. Apkepusias bulves išimti.
- Į tą pačią keptuvę įpilti dar šiek tiek aliejaus, įkaitinti ir sudėti miltuose apvoliotus žuvies gabaliukus. Žuvį apkepti iš abiejų pusių.
- Kol kepa žuvis, į puodą supilti grietinėlę, įdėti garstyčias. Išmaišyti. Tuomet sudėti šaldytas daržoves ir pakaitinti iki užvirimo.
- Kai žuvis iškeps, į keptuvę sudėti bulves. Viską užpilti paruoštu padažu su daržovėmis ir patroškinti kelias minutes.