Žuvies sultinys

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Žuvis Pagal skonį
  • Morkos 300 g
  • Bulvės 300 g
  • Miežinės kruopos 60 g
  • Petražolės Pagal skonį
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Vanduo 2 l

Eiga

  1. Žuvies sultinį geriausia virti iš smulkesnių kaulėtų žuvų, žuvų kaulų, nuėmus mėsą, galvų ir pelekų. Nuvalytą žuvį išskrosti, stambesnę supjaustyti gabalėliais, smulkią virti visą. Iš galvų reikia pašalinti žiaunas ir akis, kurie sultiniui suteikia kartų prieskonį.
  2. Paruoštą žuvį užpilti šaltu vandeniu, pridėti prieskoninių daržovių bei truputį pasūdyti ir virti nugraibant putas ant silpnos kaitros apie 40 min. Baigiant virti jei reikia dar pasūdyti ir pagardinti prieskoniais.
  3. Išvirusį sultinį perkošti per sietelį. Po to sudėti į jį atskirai išvirtas daržoves kruopas ir dar pavirti apie 5 min.
  4. Žuvienę parūgštinti citrinos sultimis arba citrinos griežinėliais, kuriuos patiekiant įdėti į kiekvieną lėkštę.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!