Žuvies kukuliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Žuvies kukuliai
Ingredientai
- Žuvis Pagal skonį
- Džiuvesėliai 100 g
- Svogūno roputės 2 vnt
- Krakmolas 50 g
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Prieskoniai Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Žuvį išdarinėti, išvalyti ir išimti kaulus, o mėsą sumalti mėsmale. Į masę sudėti džiūvėsėlius, prieskonius, krakmolą, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti.
- Svogūnus pakepinti aliejuje ir taip pat įmaišyti į žuvies faršą.
- Iš paruoštos masės formuoti kukulius. Juos trumpai apkepti aliejuje, o po to dar 10-15 min. patroškinti žuvies sultinyje. Žuvies sultiniui virti panaudoti galvas, kaulus ir plekus, kurie lieka nudarinėjant žuvį, tik iš galvų būtina pašalinti akis ir žiaunas, nes jie sultiniui gali suteikti kartoką skonį.
- Kukulius galima patiekti į stalą karštus ir šaltus