Žuvies apkepas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai skanus patiekalas

Ingredientai

  • Žuvis 500 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Bulvės 4 vnt
  • Grietinėlė 50 ml

Eiga

  1. Bulves išvirti ir sugrūsti.
  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti, papriką supjaustyti šiaudeliais. Keptuvėje apkepti svogūnus ir morkas, tuomet įdėti papriką ir smulkintą česnaką. Viską dar šiek tiek apkepti.
  3. Žuvį ir apkeptas daržoves sumalti mėsmale arba blenderiu. Sudėti bulvių košę, įmušti kiaušinius, įpilti grietinėlę, įberti druskos, pipirų, prieskonių. Viską gerai išmaišyti.
  4. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš kepiau silikoninėje formoje, tad kepimo popieriaus nereikėjo), sudėti žuvies masę ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  5. Iškepusį apkepą šiek tiek atvėsinti ir išimti iš formos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!