Žuvies apkepas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Labai skanus patiekalas
Ingredientai
- Žuvis 500 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Paprika 1 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Bulvės 4 vnt
- Grietinėlė 50 ml
Eiga
- Bulves išvirti ir sugrūsti.
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti, papriką supjaustyti šiaudeliais. Keptuvėje apkepti svogūnus ir morkas, tuomet įdėti papriką ir smulkintą česnaką. Viską dar šiek tiek apkepti.
- Žuvį ir apkeptas daržoves sumalti mėsmale arba blenderiu. Sudėti bulvių košę, įmušti kiaušinius, įpilti grietinėlę, įberti druskos, pipirų, prieskonių. Viską gerai išmaišyti.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš kepiau silikoninėje formoje, tad kepimo popieriaus nereikėjo), sudėti žuvies masę ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Iškepusį apkepą šiek tiek atvėsinti ir išimti iš formos.