Žuvienė su kukulaičiais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Žuvis Pagal skonį
- Bulvės 3 vnt
- Morkos 1 vnt
- Petražolių šaknys 2 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Kvapieji pipirai 5 vnt
- Pipirai 5 vnt
- Lauro lapai 2 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 2 l
Eiga
- 0,5-0,7 kg smulkios žuvies arba žuvies kaulų, galvų, pelekų, 3-4 bulvės, 1-2 morkos, 2 petražolių šaknys, 2 svogūno roputės, 5 kvepiantieji ir 5 kartieji pipirai, 2 lauro lapai, druskos, 1 šaukštas miltų, 2,5 l vandens, petražolių lapelių (papuošimui).
- Iš žuvies ir prieskoninių daržovių išvirtą sultinį perkošti per sietelį, dalį jo nusemti kukulaičiams virti ir miltams praskiesti. Į puodą su sultiniu sudėti atskirai išvirtas smulkiais kubeliais supjaustytas bulves, prieskonius ir apie 5 min. pavirti ant silpnos kaitros. Baigiant virti žuvienę patirštinti sausai keptuvėje pakepintais miltais, praskiedus juos sultiniu.
- Patiekiant į stalą, į kiekvieną lėkštę įdėti atskirai išvirtų kukulaičių ir papuošti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais.
- Kukulaičiams: 0,5 kg žuvies be kaulų, 50 g manų kruopų arba 2 batono riekutės, 1 nedidelė svogūno roputė, 0,5 kiaušinio, 1 šaukštas aliejaus arba 20 g sviesto (sauso pasninko metu jo nededama), 1-2 šaukštai miltų, 5 kartieji ir 5 kvepiantieji pipirai, muškato riešuto, druskos.
- Žuvį sumalti, į maltą masę suberti manų kruopas arba vandenyje išmirkytas batono riekutes, prieskonius, su aliejumi pakepintą svogūną, kiaušinį. Viską gerai išmaišyti, pasūdyti, suformuoti graikinio riešuto dydžio kukulaičius, kuriuos apvolioti miltuose ir apie 8 min. virti nukoštame sultinyje.