Žirnių košė

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Soti žirnių košė pusryčiams. 

Ingredientai

  • Žirniai 2 stiklinė (-ės)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Žirniams leidžiame išbrinkti: užpilame juos karštu vandeniu ir palaikome per naktį.
  2. Kitą dieną išverdame žirnius (verdame, kol jie suminkštėja). Tuomet pasūdome.
  3. Nusunkus vandenį, žirnius sugrūdame ir paskaniname aliejuje pakepintais svogūnais.
  4. Šią košę galima patiekti kaip karštą patiekalą, tačiau ją galima valgyti ir šaltą.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai