Žirnių ir kukurūzų sriuba su imbieru
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Greitai paruošiama, soti žirnių ir kukurūzų sriuba su imbieru. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Žalieji skaldyti žirniai 200 g
- Kukurūzų skardinė 340 g
- Imbieras 40 g
- Svogūnas 1 vnt
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas (keptuvei patepti) 20 g
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Žaliuosiu skaldytus žirnius galima užsimerkti iš vakaro, tačiau jei to nepadarysite reikės ilgiau virti. Tad verdame juos kol suminkštės.
- Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą galime sutarkuoti stambia burokine tarka ir keptuvėje pakepinti kol gražiai paruduos (ant sviesto arba aliejaus).
- Kai žirniai išvirė, dedame į puodą pakepintą svogūną ir imbierą, skardinę kukurūzų (galite pilti su visu skysčiu), pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir patroškiname dar kokias 5 min.
- Išvirus, sublenderiuojame sriubą iki vientisos masės (arba jei norite galite palikti šiek tiek smulkių gabaliukų, čia jau pagal kiekvieno skonį).
- Patiekti galima su keliomis poro juostelėmis ir lukštentomis kanapių sėklomis.Skanaus!