Žirnių ir kukurūzų sriuba su imbieru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Greitai paruošiama, soti žirnių ir kukurūzų sriuba su imbieru. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Žalieji skaldyti žirniai 200 g
  • Kukurūzų skardinė 340 g
  • Imbieras 40 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Grietinėlė 100 ml
  • Sviestas (keptuvei patepti) 20 g
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Žaliuosiu skaldytus žirnius galima užsimerkti iš vakaro, tačiau jei to nepadarysite reikės ilgiau virti. Tad verdame juos kol suminkštės.
  2. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą galime sutarkuoti stambia burokine tarka ir keptuvėje pakepinti kol gražiai paruduos (ant sviesto arba aliejaus).
  3. Kai žirniai išvirė, dedame į puodą pakepintą svogūną ir imbierą, skardinę kukurūzų (galite pilti su visu skysčiu), pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir patroškiname dar kokias 5 min.
  4. Išvirus, sublenderiuojame sriubą iki vientisos masės (arba jei norite galite palikti šiek tiek smulkių gabaliukų, čia jau pagal kiekvieno skonį).
  5. Patiekti galima su keliomis poro juostelėmis ir lukštentomis kanapių sėklomis.Skanaus!

Panašūs receptai