Žiedinių kopūstų ir sūrio apkepas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šis minkštas žiedinių kopūstų (arba kalafiorų) apkepas su sūriu yra labai sotus bei paprastai pagaminamas, tačiau visiškai neapsunkina skrandžio. Puikiai tinka pusryčiams, lengviems pietums ar vakarienei. 

Ingredientai

  • Žiedinis kopūstas 1.5 kg
  • Pienas 1/2 l
  • Vanduo 1/2 l
  • Grietinėlė 200 ml
  • Fermentinis sūris 200 g
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Sviestas 1 g
  • Muškato riešutas 1 pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Vandenį ir pieną supilame į puodą, pasūdome, suberiame žiedeliais susmulkintą kalafiorą ir verdame apie 3 minutes. Svarbu nepervirti.
  2. Nupilame vadenį ir nusausiname kalafiorą. Sviestu ištetapame indą, kuriame kepsime apkepą, ir sudedame į jį pasiruoštą žiedinį kopūstą.
  3. Ant pusės tarkuoto sūrio, muskato riešutų ir susmulkintų česnakų užpilame grietinėlę ir šiuo mišiniu apliejame žiedinius kopūstus. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir viską kepame apie 10 minučių.
  4. Po 10 minučių atidarome orkaitę ir užberiame ant apkepo likusį sūrį. Kepame dar 10 - 15 minučių, kol apkepo viršus gražiai paruduos.
  5. Patiekiant akepą galime jį pagardinti šparaginėmis pupelėmis, žirneliais arba kažkuo kitu, ką mėgstate.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai