Žiedinių kopūstų ir sūrio apkepas
                Šefo receptai
                    Įkėlė: Bir 6, 2019
                Porcijos:
                4 porcijos
            Sudėtingumas:
                Pradedančiajam
            Paruošimo laikas:
                45 min.
            
Šis minkštas žiedinių kopūstų (arba kalafiorų) apkepas su sūriu yra labai sotus bei paprastai pagaminamas, tačiau visiškai neapsunkina skrandžio. Puikiai tinka pusryčiams, lengviems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 1.5 kg
 - Pienas 1/2 l
 - Vanduo 1/2 l
 - Grietinėlė 200 ml
 - Fermentinis sūris 200 g
 - Česnakas 4 skiltelė (-ės)
 - Sviestas 1 g
 - Muškato riešutas 1 pagal skonį
 - Druska Pagal skonį
 
Eiga
- Vandenį ir pieną supilame į puodą, pasūdome, suberiame žiedeliais susmulkintą kalafiorą ir verdame apie 3 minutes. Svarbu nepervirti.
 - Nupilame vadenį ir nusausiname kalafiorą. Sviestu ištetapame indą, kuriame kepsime apkepą, ir sudedame į jį pasiruoštą žiedinį kopūstą.
 - Ant pusės tarkuoto sūrio, muskato riešutų ir susmulkintų česnakų užpilame grietinėlę ir šiuo mišiniu apliejame žiedinius kopūstus. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir viską kepame apie 10 minučių.
 - Po 10 minučių atidarome orkaitę ir užberiame ant apkepo likusį sūrį. Kepame dar 10 - 15 minučių, kol apkepo viršus gražiai paruduos.
 - Patiekiant akepą galime jį pagardinti šparaginėmis pupelėmis, žirneliais arba kažkuo kitu, ką mėgstate.
 - Skanaus:)