Žiedinių kopūstų ir sūrio apkepas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Šis minkštas žiedinių kopūstų (arba kalafiorų) apkepas su sūriu yra labai sotus bei paprastai pagaminamas, tačiau visiškai neapsunkina skrandžio. Puikiai tinka pusryčiams, lengviems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 1.5 kg
- Pienas 1/2 l
- Vanduo 1/2 l
- Grietinėlė 200 ml
- Fermentinis sūris 200 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Sviestas 1 g
- Muškato riešutas 1 pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Vandenį ir pieną supilame į puodą, pasūdome, suberiame žiedeliais susmulkintą kalafiorą ir verdame apie 3 minutes. Svarbu nepervirti.
- Nupilame vadenį ir nusausiname kalafiorą. Sviestu ištetapame indą, kuriame kepsime apkepą, ir sudedame į jį pasiruoštą žiedinį kopūstą.
- Ant pusės tarkuoto sūrio, muskato riešutų ir susmulkintų česnakų užpilame grietinėlę ir šiuo mišiniu apliejame žiedinius kopūstus. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir viską kepame apie 10 minučių.
- Po 10 minučių atidarome orkaitę ir užberiame ant apkepo likusį sūrį. Kepame dar 10 - 15 minučių, kol apkepo viršus gražiai paruduos.
- Patiekiant akepą galime jį pagardinti šparaginėmis pupelėmis, žirneliais arba kažkuo kitu, ką mėgstate.
- Skanaus:)