Žiedinis kopūstas su Bechamel padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Žiedinis kopūstas baltame padaže.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 1 vnt
- Sūris 100 g
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Sviestas 60 g
- Miltai 60 g
- Pienas 500 stiklinė (-ės)
- Muškatas Pagal skonį
Eiga
- Pirmas žingsnis yra apvirti žiedinį kopūstą pasūdytame vandenyje, tačiau svarbu, jo nepervirti, kad nebūtų ištižęs;
- Kai kopūstas apvirtas dėti jį į pasirinktą kepimo indą, indą sutepti aliejumi, kaip ir ant paties žiedinio kopūsto užpilti aliejaus keletą šaukštų ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
- Kol žiedinis kopūstas orkaitėje ruošiame Bechamel padažą:reikia išlydyti sviestą ir jame pakepinti pjaustytą svogūną su smulkintu česnaku; suberti miltus ir po truputi pilti pieną, padažą nuolatos maišant; padažas pagardinamas muskatu bei žiupsneliu druskos;
- Kai kopūtas jau bus šiek tiek parudavęs reikia traukti iš orkaitės ir užpilti Bechmel padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu ir vėl įdėti 15 min. apkepti.