Žiedinis kopūstas su Bechamel padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Žiedinis kopūstas baltame padaže.

Ingredientai

  • Žiedinis kopūstas 1 vnt
  • Sūris 100 g
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 60 g
  • Miltai 60 g
  • Pienas 500 stiklinė (-ės)
  • Muškatas Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmas žingsnis yra apvirti žiedinį kopūstą pasūdytame vandenyje, tačiau svarbu, jo nepervirti, kad nebūtų ištižęs;
  2. Kai kopūstas apvirtas dėti jį į pasirinktą kepimo indą, indą sutepti aliejumi, kaip ir ant paties žiedinio kopūsto užpilti aliejaus keletą šaukštų ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
  3. Kol žiedinis kopūstas orkaitėje ruošiame Bechamel padažą:reikia išlydyti sviestą ir jame pakepinti pjaustytą svogūną su smulkintu česnaku; suberti miltus ir po truputi pilti pieną, padažą nuolatos maišant; padažas pagardinamas muskatu bei žiupsneliu druskos;
  4. Kai kopūtas jau bus šiek tiek parudavęs reikia traukti iš orkaitės ir užpilti Bechmel padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu ir vėl įdėti 15 min. apkepti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!