Žiedinis kopūstas Bechamel padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Paprastas, tačiau be galo gardus žiedinis kopūstas Bechamel padaže užkeptas sūriu.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 1 vnt
- Sūris 100 g
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Sviestas 60 g
- Miltai 60 g
- Pienas 500 ml
- Muškatas Pagal skonį
Eiga
- Pirmas žingsnis yra apvirti žiedinį kopūstą pasūdytame vandenyje, tačiau svarbu kopūsto nepervirti, kad nebūtų ištižęs;
- Kai kopūstas apvirtas dėti jį į pasirinktą kepimo indą, prieš tai indą sutepti aliejumi, taip pat ir kopūstą apšlakstyti aliejumi ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
- Kol žiedinis kopūstas orkaitėje ruošiame Bechamel padažą:
- reikia išlydyti sviestą ir jame pakepinti pjaustytą svogūną su česnaku; suberti miltus ir po truputi pilti pieną, padažą nuolatos maišant; padažas pagardinamas muskatu bei žiupsneliu druskos.
- Kai kopūstas jau bus šiek tiek parudavęs reikia traukti iš orkaitės ir užpilti Bechmel padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu ir vėl įdėti 15 min. apkepti.