Žiedinis kopūstas Bechamel padaže

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 18, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Paprastas, tačiau be galo gardus žiedinis kopūstas Bechamel padaže užkeptas sūriu.

Ingredientai

  • Žiedinis kopūstas 1 vnt
  • Sūris 100 g
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 60 g
  • Miltai 60 g
  • Pienas 500 ml
  • Muškatas Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmas žingsnis yra apvirti žiedinį kopūstą pasūdytame vandenyje, tačiau svarbu kopūsto nepervirti, kad nebūtų ištižęs;
  2. Kai kopūstas apvirtas dėti jį į pasirinktą kepimo indą, prieš tai indą sutepti aliejumi, taip pat ir kopūstą apšlakstyti aliejumi ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
  3. Kol žiedinis kopūstas orkaitėje ruošiame Bechamel padažą:
  4. reikia išlydyti sviestą ir jame pakepinti pjaustytą svogūną su česnaku; suberti miltus ir po truputi pilti pieną, padažą nuolatos maišant; padažas pagardinamas muskatu bei žiupsneliu druskos.
  5. Kai kopūstas jau bus šiek tiek parudavęs reikia traukti iš orkaitės ir užpilti Bechmel padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu ir vėl įdėti 15 min. apkepti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!