Žiedinio kopūsto Gnocchi (virtinukai)
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.
Patobulintas itališkų gnocchi virtinukų receptas, kuriame virtas bulves keičia žiedinis kopūstas, kuris šiam patiekalui suteikia puikų skonį. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 1 vnt
- Kiaušinis 1 vnt
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Žiedinį kopūstą pasmulkinkite, dėkite į puodą ir pavirkite kol suminkštės.
- Išvirtą kalafiorą susmulkinkite iki vientisos masės, merliuku nuspauskite skystį, įmuškite kiaušinį (nebūtinai), berkite miltus (recepte naudoti avižiniai miltai) ir dėkite prieskonius.
- Iš gautos tešlos formuokite virtinukus, virkite vandenyje kol iškils.
- Virtinukus galite pakepinti ant sviesto, pilti grietinėlės ir apibarstyti parmezanu. Skanaus!