Žiedinio kopūsto duona
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.
Nestandartiška, bet tikrai skani ir sveika – žiedinių kopūstų duona jus tikrai nustebins. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas 550 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Sviestas 50 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ryžių miltai 100 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Migdolų miltai 100 g
Eiga
- Žiedinį kopūstą susmulkinam maisto smulkintuvų.
- Gautą masę dedame į garų puodą ir maždaug 5 min. paliekame kad suminkštėtų. Masę galima dėti į sietelį arba į riešutų pienui gaminti skirtą maišelį (marlę).
- Paliekame kad atvėstų ir išspaudžiame kuo daugiau skysčio.
- Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo ir juos išplakame iki standžių putų.
- Visus ingredientus išskyrus baltymus sumaišome iki vientisos masės, tada lėtai įmaišome ir išplaktus baltymus.
- Skardą išklojame kepimo popieriumi ir pilamę gautą masę ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
- Ragaujame pravėsusią, skanaus!