Žemaitiški blynai

Patikrintas receptas, kuris garantuos puikius ir skanius blynus.

Patikrintas receptas, kuris garantuos puikius ir skanius blynus.

Ingredientai

Bulvės (apie 2-3 kg) 2 kg
Kiaušiniai 2 vnt
Krakmolas 3 šaukštas (-ai)
Miltai 3 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Faršas (rūšis pagal skonį) 300 g
Svogūnas 1 vnt
Druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Neluptas bulves išvirkite. Jas atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Tuomet sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išmaišykite, jeigu reikia - minkykite.

  • 2

    Svogūną smulkiai supjaustykite. Faršą kartu su svogūnais pakepkite keptuvėse, pagardinkite druska ir pipirais.

  • 3

    Paimkite gabaliuką bulvių masės, įdėkite mėsos įdaro ir formuokite paplotėlius.

  • 4

    Kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrunda kiekviena pusė.

  • 5

    Galite valgyti su grietine arba pasidaryti padažą - 1 šaukšte išluydyto sviesto apkepkite 1 skiltelę smulkinto česnako, sudėkite 150 g grietinės, 150 ml pieno ir 1 arbatinį šaukštą miltų. Kepkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Blyneliai su bananais 30min
Alaus tešlos vafliai 30min
Veganiški blyneliai 45min
Lietiniai su špinatų, varškės ir pelėsinio sūrio įdaru 15min
Įvairūs lietiniai 15min