Žemaitiški blynai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Patikrintas receptas, kuris garantuos puikius ir skanius blynus.
Ingredientai
- Bulvės (apie 2-3 kg) 2 kg
- Kiaušiniai 2 vnt
- Krakmolas 3 šaukštas (-ai)
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Faršas (rūšis pagal skonį) 300 g
- Svogūnas 1 vnt
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Neluptas bulves išvirkite. Jas atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Tuomet sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išmaišykite, jeigu reikia - minkykite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite. Faršą kartu su svogūnais pakepkite keptuvėse, pagardinkite druska ir pipirais.
- Paimkite gabaliuką bulvių masės, įdėkite mėsos įdaro ir formuokite paplotėlius.
- Kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrunda kiekviena pusė.
- Galite valgyti su grietine arba pasidaryti padažą - 1 šaukšte išluydyto sviesto apkepkite 1 skiltelę smulkinto česnako, sudėkite 150 g grietinės, 150 ml pieno ir 1 arbatinį šaukštą miltų. Kepkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais.