Žemaitiški blynai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Patikrintas receptas, kuris garantuos puikius ir skanius blynus.

Ingredientai

  • Bulvės (apie 2-3 kg) 2 kg
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Krakmolas 3 šaukštas (-ai)
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Faršas (rūšis pagal skonį) 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Neluptas bulves išvirkite. Jas atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Tuomet sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išmaišykite, jeigu reikia - minkykite.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite. Faršą kartu su svogūnais pakepkite keptuvėse, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Paimkite gabaliuką bulvių masės, įdėkite mėsos įdaro ir formuokite paplotėlius.
  4. Kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrunda kiekviena pusė.
  5. Galite valgyti su grietine arba pasidaryti padažą - 1 šaukšte išluydyto sviesto apkepkite 1 skiltelę smulkinto česnako, sudėkite 150 g grietinės, 150 ml pieno ir 1 arbatinį šaukštą miltų. Kepkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais.

Panašūs receptai