Žemaitiška cibulynė
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
#sriubos #Žuviespatiekalai #sriubosreceptai #sriubosdiena #Šaltossriubos #paprastossriubos #silkėspatiekalai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Cibulynė - skani kaimiška žemaitiška sriuba, kurią lengva pasigaminti.
Ingredientai
- Silkė 2 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Baltieji pipirai Pagal skonį
- Actas Pagal skonį
- Vanduo 2 l
Eiga
- Išdarinėtą, nuplautą ir sausai nušluostytą silkę suvyniojame į kepimo popierių ar foliją ir iškepame krosnyje arba orkaitėje (nesudeginame).
- Iškepę, išimame kaulus, supjaustome gabalėliais, užpilame verdančiu vandeniu ir vėsiai palaikome 1-2 val.
- Jau atvėsusią sriubą paskaniname pipirais, pridedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pasūdome pagal skonį ir parūgštiname actu.
- Šią šaltą sriubą valgome su karštomis bulvėmis, virtomis su lupenomis.
- Skanaus:)