Žemaitiška cibulynė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Cibulynė - skani kaimiška žemaitiška sriuba, kurią lengva pasigaminti. 

Ingredientai

  • Silkė 2 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Baltieji pipirai Pagal skonį
  • Actas Pagal skonį
  • Vanduo 2 l

Eiga

  1. Išdarinėtą, nuplautą ir sausai nušluostytą silkę suvyniojame į kepimo popierių ar foliją ir iškepame krosnyje arba orkaitėje (nesudeginame).
  2. Iškepę, išimame kaulus, supjaustome gabalėliais, užpilame verdančiu vandeniu ir vėsiai palaikome 1-2 val.
  3. Jau atvėsusią sriubą paskaniname pipirais, pridedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pasūdome pagal skonį ir parūgštiname actu.
  4. Šią šaltą sriubą valgome su karštomis bulvėmis, virtomis su lupenomis.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!