Žele apelsine
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Labai šauni idėja vaikų gimtadieniams ir draugus nustebinti. Galima apelsino puselėse daryti, tinka ir citrinos, greipfrutai, laimai, mandarinai, obuoliai - gražiai lėkštėje atrodytų įvairių spalvų ir dydžių skiltelės. Svarbiausia gera idėja!
Ingredientai
- Apelsinai 6 vnt
- Vyšnių kompotas 200 ml
- Vanduo 200 ml
- Želatina 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Apelsinus perpjauti pusiau ir vidų apelsino išskobti reikia.
- Paruošti želę, želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens. Pakaitinti, kol želatina išsilydys, supilti vyšnių kompotą ir vandenį (kompoto ir vandens proporcijos gali būti kitokios - priklauso, koks yra kompotas). Galima naudoti paruoštą želę pakeliuose. Jei naudojame želę pakeliuose, ruošiame pagal instrukciją ant pakelio.
- Į apelsino žieveles pilame želę ir iki viršaus pripilame želės. Padedame šaltai, kad sustingtų. Visiškai sustingus želė, apelsiną supjaustome skiltelėmis.
- Skanaus!