Žele apelsine

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Labai šauni idėja vaikų gimtadieniams ir draugus nustebinti. Galima apelsino puselėse daryti, tinka ir citrinos, greipfrutai, laimai, mandarinai, obuoliai - gražiai lėkštėje atrodytų įvairių spalvų ir dydžių skiltelės. Svarbiausia gera idėja!

Ingredientai

  • Apelsinai 6 vnt
  • Vyšnių kompotas 200 ml
  • Vanduo 200 ml
  • Želatina 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Apelsinus perpjauti pusiau ir vidų apelsino išskobti reikia.
  2. Paruošti želę, želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens. Pakaitinti, kol želatina išsilydys, supilti vyšnių kompotą ir vandenį (kompoto ir vandens proporcijos gali būti kitokios - priklauso, koks yra kompotas). Galima naudoti paruoštą želę pakeliuose. Jei naudojame želę pakeliuose, ruošiame pagal instrukciją ant pakelio.
  3. Į apelsino žieveles pilame želę ir iki viršaus pripilame želės. Padedame šaltai, kad sustingtų. Visiškai sustingus želė, apelsiną supjaustome skiltelėmis.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!