Žaliosios vištienos su kariu receptas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus vasariškas!

Ingredientai

  • Vištienos kulšelės 1 kg
  • Svogūnas 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Karis 4 šaukštas (-ai)
  • Kokosas 400 ml
  • Šparaginės pupelės 1 stiklinė (-ės)
  • Žirniai 1 stiklinė (-ės)
  • Žuvies pireskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sojos padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Raudonoji paprika 1 vnt

Eiga

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir atidžiai susmulkinkite. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Svogūnus ir česnakus maišydami kepkite su aliejumi didelėje keptuvėje ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite kario tyrę ir vištieną į keptuvę, gerai išmaišykite, kad vištienos gabalėliai apkibtų vienodu kario tyrės sluoksniu. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies apie 7-9 minutes.
  3. Supilkite karštą sultinį ir kokosų pieną, užvirkite maišydami, paskui sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 10 minučių.Suberkite pupeles ir žirnius, viską gerai išmaišykite, užvirkite ir 5 minutes pavirkite.
  4. Kai vištiena išsitroškins, įmaišykite žuvų bei sojų padažų.Paragaukite, jei manote, kad reikia, įpilkite dar šiek tiek sojų padažo. Padažas gaunasi gan skystas, bet dėl to nesukite sau galvos, jis labai skaniai susigeria į ryžius.
  5. Patiekite su ryžiais, kurie išvirs, kol gaminsite šį karį. Karį apibarstykite susmulkinta raudona aitriąja paprika.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!