Žaliosios salotos su ančiuviais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šios salotos įkvėptos graikiškos virtuvės, o sukurtos ir pirmą kartą patiektos 1920-aisiais San Francisko „Palace Hotel“ viešbutyje.
Ingredientai
- Grietinė 110 g
- Citrinų sultys 4 šaukštas (-ai)
- Majonezas 55 g
- Česnakai 15 g
- Peletrūnas 15 g
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Ančiuviai 2 vnt
- Šparaginės pupelės 225 g
- Salotos 450 g
- Agurkai 2 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Feta sūris 110 g
Eiga
- Visus padažo ingredientus (grietinę, citrinų sultis, majonezą, česnakus, peletrūną, česnako skilteles, ančiuvius, jūros druską) sutrinkite trintuve iki vientisos masės.
- Šparagines pupeles virkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie 3 minutes.
- Išvirtas pupeles atšaldykite (pupeles galite laikyti šaldytuve ir salotoms naudoti 2 dienas).
- Paimkite lėkštes. Dugne sudėkite salotų lapus, pupeles, tada agurkus ir ant viršaus pomidorus.
- Supjaustykite virtus kiaušinius ir dėkite į lėkštę ant pomidorų. Pabarstykite trupinto fetos sūrio ir pagardinkite ančiuvių padažu.