Žaliosios salotos su ančiuviais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šios salotos įkvėptos graikiškos virtuvės, o sukurtos ir pirmą kartą patiektos 1920-aisiais San Francisko „Palace Hotel“ viešbutyje.

Ingredientai

  • Grietinė 110 g
  • Citrinų sultys 4 šaukštas (-ai)
  • Majonezas 55 g
  • Česnakai 15 g
  • Peletrūnas 15 g
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Ančiuviai 2 vnt
  • Šparaginės pupelės 225 g
  • Salotos 450 g
  • Agurkai 2 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Feta sūris 110 g

Eiga

  1. Visus padažo ingredientus (grietinę, citrinų sultis, majonezą, česnakus, peletrūną, česnako skilteles, ančiuvius, jūros druską) sutrinkite trintuve iki vientisos masės.
  2. Šparagines pupeles virkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie 3 minutes.
  3. Išvirtas pupeles atšaldykite (pupeles galite laikyti šaldytuve ir salotoms naudoti 2 dienas).
  4. Paimkite lėkštes. Dugne sudėkite salotų lapus, pupeles, tada agurkus ir ant viršaus pomidorus.
  5. Supjaustykite virtus kiaušinius ir dėkite į lėkštę ant pomidorų. Pabarstykite trupinto fetos sūrio ir pagardinkite ančiuvių padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!