Žaliasis citrinų (laimų) pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Itin gaivus pyragas - kai norisi kažko skanaus ir gaivaus. Puiki skonio dermė: saldu, rūgštu, gaivu ir fantastiškai skanu. Kepamės žaliųjų citrinų pyragą!

Ingredientai

  • Sausainiai "Gaidelis" 400 g
  • Sviestas 50 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Kokoso drožlės 50 g
  • Saldintas kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Laimas 5 vnt
  • Plakta grietinėlė 100 ml

Eiga

  1. Pirmiausiai pasiruošiame pyrago pagrindą: sausainius sutrupiname iki smulkių gabaliukų, kuo smulkiau tuo geriau. Ištirpiname sviestą ir užpilame and sausainių, gerai išmaišome. Į sausainių ir sviesto masę įmušame kiaušinį, suberiame kokoso drožles ir dar kartą viską gerai išmaišome.
  2. Masė turėtų būti šiek tiek drėgna ir spaudžiant lengvai formuotis. Imame pyrago formą (šiam ingredientų kiekiui naudojame 26 cm apvalią pyrago formą) ir joje suformuojame pyrago pagrindą su krašteliais. Paruoštą pagrindą dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir pakepame apie 8-10 minučių, kol pyrago kraštai pradės vos vos ruduoti.
  3. Kol kepa pagrindas pasiruošiame pyrago įdarą: 3 kiaušinius lengvai išplakame, supilame visą indelį kondesuoto pieno, išmaišome. Iš 4 žaliųjų citrinų (laimų) išspaudžiame sultis, turėtų gautis apie pusę stiklinės, sultis supilame į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę.
  4. Nuo likusios vienos žaliosios citrinos nutarkuojame žievelę: apie vieną arbatinį šaukšelį žievelės įberiame į pyrago masę, kitą dalį pasiliekame pyrago papuošimui.
  5. Paruoštą masę supilame ant apkepto pyrago pagrindo ir dar dedame kepti apie 15-20 minučių, kai tik pyrago viršus pradės tamsėti ir ruduoti, galima ištraukti ir atvėsinti.
  6. Puošiame žaliosios citrinos žievele, kokosų drožlėmis, prieš patiekiant uždedame plaktos grietinėlės.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai