Žagarėliai su varške

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Varškė 200 g
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Kefyras 350 g
  • Miltai 850 g
  • Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 700 ml
  • Soda 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 150 g

Eiga

  1. Varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mušame kiaušinius ir viską išmaišome. Tuomet pilame kefyrą, nugesinę sodą dedame ją kartu į dubenį su sumaišytais produktais. Po pusę stiklinės miltų beriame į varškės masę ir maišome. Maišome, kol tešla bus pakankamai kieta minkyti rankomis.
  2. Gerai išminkę tešla, atskiriame dalimis ir kočiojame maždaug pusės centimetro storio. Išpjauname norimo dydžio pailgus stačiakampius. tuomet jų viduryje įpjauname poros centimetrų juostelę ir per skylę išverčiame vieną žagarėlio pusę.
  3. Gerai įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų. Tuomet merkiame žagarėlius, parudavus, apverčiame. Truputį atvėsus apibarstome cukraus pudra, galite negailėti, nes patys žagarėliai nėra labai saldūs.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!