Žagarėliai su varške
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Varškė 200 g
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kefyras 350 g
- Miltai 850 g
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 700 ml
- Soda 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 150 g
Eiga
- Varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mušame kiaušinius ir viską išmaišome. Tuomet pilame kefyrą, nugesinę sodą dedame ją kartu į dubenį su sumaišytais produktais. Po pusę stiklinės miltų beriame į varškės masę ir maišome. Maišome, kol tešla bus pakankamai kieta minkyti rankomis.
- Gerai išminkę tešla, atskiriame dalimis ir kočiojame maždaug pusės centimetro storio. Išpjauname norimo dydžio pailgus stačiakampius. tuomet jų viduryje įpjauname poros centimetrų juostelę ir per skylę išverčiame vieną žagarėlio pusę.
- Gerai įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų. Tuomet merkiame žagarėlius, parudavus, apverčiame. Truputį atvėsus apibarstome cukraus pudra, galite negailėti, nes patys žagarėliai nėra labai saldūs.