Žagarėliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Minkštučiai, puručiai varškės žagarėliai.
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Varškė 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
- Varškę pertrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.
- Palengva vis maišant į varškę suberti persijotus miltus. Visų miltų iškarto nesuberti, reikia stebėti, kad tešla būtų ne per kieta, bet ir neliptų prie rankų.
- Iškočioti tešlą iki 1cm storio, supjaustyti į maždaug 4 cm pločio išilgas juosteles ir jas įpjauti, kad galėtumėte perkišti vieną juostelės galą.
- Kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus. Pravėsusius apibarstyti cukraus pudrą.
- Skanaus!