Yptingas pyragas - “Zebriukas”
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Skanus ir paprastai pagaminamas pyragas.
Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt
- Cukrus 180 g
- Grietinė 200 g
- Sviestas 100 g
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kakava 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi.
- Sudedame grietinę, sviestą ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome iki vientisos masės. Tešla turėtų būti tirštos konsistencijos.
- Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį suberiame 1 valgomą šaukštą kakavos ir gerai išmaišome, kad neliktų kakavos gumuliukų.
- Kepimo indą ištepame sviestu. Patogiu įrankiu (šaukštu ar nedideliu samčiu) pakaitomis - tešla be kakavos, tešla su kakava, tešla be kakavos ir t.t. - pilame tešlą į kepimo indo centrą.
- Dantų krapštuku ar šaukšto galu braukiame nuo centro link kepimo indo kraštų keletą kartų, kad išgautume gražų ornamentą.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Skanaus:)