Yptingas pyragas - “Zebriukas”

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Skanus ir paprastai pagaminamas pyragas. 

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Cukrus 180 g
  • Grietinė 200 g
  • Sviestas 100 g
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kakava 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi.
  2. Sudedame grietinę, sviestą ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome iki vientisos masės. Tešla turėtų būti tirštos konsistencijos.
  3. Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį suberiame 1 valgomą šaukštą kakavos ir gerai išmaišome, kad neliktų kakavos gumuliukų.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu. Patogiu įrankiu (šaukštu ar nedideliu samčiu) pakaitomis - tešla be kakavos, tešla su kakava, tešla be kakavos ir t.t. - pilame tešlą į kepimo indo centrą.
  5. Dantų krapštuku ar šaukšto galu braukiame nuo centro link kepimo indo kraštų keletą kartų, kad išgautume gražų ornamentą.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai