Ypatingieji šaltieji raudonojo aksomo keksiukai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ar kada nors teko ką grdėti apie šaltuosius raudonojo aksomo keksiukus? Bordo spalvos keksiukai ir valgomi atšaldyti, todėl jie tikrai ypatingi ir ypatingo skonio! Jeigu nenorite dėti arba neturite maistinių dažiklių, galite apseiti ir be jų. Vis tiek keksiukų tešlos spalva bus kitokia nei įprastai. Jeigu nededate maistinių dažų, tuomet nereikia dėti it acto.

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 3 g
  • Vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas 1 šaukštas (-ai)
  • Baltasis actas 1 šaukštas (-ai)
  • Pasukos 1 stiklinė (-ės)
  • Raudonieji maistiniai dažai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Kremui naudosime: 250g kreminio sūrio, būna Filadefijos sūrelis be skonio, jis turi būti riebesnis, pusės stiklinės cukraus pudros ir sviesto 100g. Viską gerai išmaišysime, išplaksime ir po to tepsime ant keksiukų. Likęs sviestas naudojamas keksiukų tešlai.
  2. Viename puode sumaišome miltus, kepimo pudrą, šiek tiek druskos, cukrų
  3. Vanilės ekstraktą, baltąjį actą ir maistinius dažus, pasukas išplakame kartu. Jeigu naudojate vanilinį cukrų ne ekstraktą, galite plakti su kiaušiniais.
  4. Kiaušinius plakame atskirai mikseriu iki gerai suputos, beriame cukrų, dedame sviestą, į juos supilame dažų ir pasukų mišinį ir dedame miltus, viską gerai išplakame, išmaišome.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Supilame keksiukų tešlą į formeles, kad formelę pripildytų kiek daugiau nei pusė tešlos. Kepame apie 18-20 minučių.
  6. Keksiukams iškepus, paliekame ataušti ir tepame arba spaudžiame iš kreminės kremą, po to dedame į šaldytuvą kokioms 2 valandoms, galime papuošti uogomis, valgome kiek šaltus.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!