Ypatingas lašišos receptas su avokadų kremu
#kalėdųpatiekalai #kūčiųpatiekalai #lašišospatiekalai #naujametiniaipatiekalai #vegetariškipatiekalai #velykųpatiekalai #Žuviespatiekalai
Puikus šventinio stalo pagrindinis patiekalas - kepta lašiša. Gardus receptas su specialiu kremu, rekomenduojame pabandyti.
Ingredientai
- Lašiša 3 kg
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas arba svogūno pudra 1 pagal skonį
- Lauro lapai 4 g
- Krapai 20 g
- Sausas baltasis vynas 5 šaukštas (-ai)
- Avokadai 3 vnt
- Majonezas 200 l
- Agurkai 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Citrinos sultys 1 vnt
- Citrininiai žuvies prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Išspauskite iš vienos citrinos sultis ir taip pat nuskuskite žievelę.
- Perpjaukite lašišą išilgai, patepkite foliją alyvuogių aliejumi ir įdėkite lašišą. Kaulų galite neišiminėti, jie vėliau patys gražiai atšoks.
- Ištrinkite lašišą prieskoniais(svogūnas, druska, citrininiai žuvies prieskoniai, krapai (pusę 10 g)), įtrinkite citrinos sultis, užpilkite baltojo vyno, įdėkite kartu lauro lapelius, supilkite alyvuogių aliejų. Suvyniokite. Dėkite keptis ir troškintis į orkaitę. Kepkite apie 1,,5 - 2 valandas 130 -150 laipsnių temperatūroje.
- Kremui. Nulupkite odelę nuo avokadų (pasilikite vieną dekoravimui), sutrinkite, sudėkite majonezą, citrinų sultis, citrinos žievelę, krapus (pasilikite kiek dekoravimui), sutarkuotus agurkus. Sudėkite į bliudelį. Palikite ramiai pastovėti bent valandą.
- Lašišai iškepus, palikite folijoje dar apie 15 minučių, kad įsigertų sultys.
- Atidarykite foliją, išimkite gražiai kaulus, perdėkite į lėkštę. Neppradėkite lupti odelės iš apačios, galite sugadinti lašišą ir ji pradės byrėti.
- Patiekite su kremu. Papuoškite avokadais ir apibarstykite krapais.
- Skanaus!