Ypatingas lašišos receptas su avokadų kremu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Puikus šventinio stalo pagrindinis patiekalas - kepta lašiša. Gardus receptas su specialiu kremu, rekomenduojame pabandyti.

Ingredientai

  • Lašiša 3 kg
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas arba svogūno pudra 1 pagal skonį
  • Lauro lapai 4 g
  • Krapai 20 g
  • Sausas baltasis vynas 5 šaukštas (-ai)
  • Avokadai 3 vnt
  • Majonezas 200 l
  • Agurkai 2 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Citrinos sultys 1 vnt
  • Citrininiai žuvies prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Išspauskite iš vienos citrinos sultis ir taip pat nuskuskite žievelę.
  2. Perpjaukite lašišą išilgai, patepkite foliją alyvuogių aliejumi ir įdėkite lašišą. Kaulų galite neišiminėti, jie vėliau patys gražiai atšoks.
  3. Ištrinkite lašišą prieskoniais(svogūnas, druska, citrininiai žuvies prieskoniai, krapai (pusę 10 g)), įtrinkite citrinos sultis, užpilkite baltojo vyno, įdėkite kartu lauro lapelius, supilkite alyvuogių aliejų. Suvyniokite. Dėkite keptis ir troškintis į orkaitę. Kepkite apie 1,,5 - 2 valandas 130 -150 laipsnių temperatūroje.
  4. Kremui. Nulupkite odelę nuo avokadų (pasilikite vieną dekoravimui), sutrinkite, sudėkite majonezą, citrinų sultis, citrinos žievelę, krapus (pasilikite kiek dekoravimui), sutarkuotus agurkus. Sudėkite į bliudelį. Palikite ramiai pastovėti bent valandą.
  5. Lašišai iškepus, palikite folijoje dar apie 15 minučių, kad įsigertų sultys.
  6. Atidarykite foliją, išimkite gražiai kaulus, perdėkite į lėkštę. Neppradėkite lupti odelės iš apačios, galite sugadinti lašišą ir ji pradės byrėti.
  7. Patiekite su kremu. Papuoškite avokadais ir apibarstykite krapais.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!